top of page
Vyhledat

Japonský postrach US pickupů – Nissan Titan Pro-4X


Znalci automobilů dobře ví, že kdo chce jezdit kvalitním pickupem, nemusí už vybírat pouze mezi RAMem a Fordem F-150. Dobré trucky se slušných pár let rodí i na východě. Japonci si pro nás na příští rok připravili lehké vyhlazení vrásek pro model Titan, konkrétně jeho sportovnější verzi Pro-4X. O značné vylepšení podvozku se postarala společnost Bilstein, která ho vybavila novým tuhým odpružením. Titan má také konečně kvalitní „špalky“, které zvládnou průjezd tím nejtěžším terénem. Asistent pro jízdu ve svahu rovněž přijde vhod. Titan je nyní lépe přizpůsobený pro „blbnutí“ v terénu a zdá-se, že bude chtít zaujmout především ty, kterým nestačí pouze praktičnost, ale potrpí si rovněž na vzhled. Nápis Pro-4X najdeme nejen na korbě, ale také ve stylových sportovních sedadlech. Tak pozor Raptoři!

Titan rozhodně není žádný beránek a nezapomněl na své kořeny. Korba uveze skoro 1 tunu nákladu a na tažné zařízení můžeme zapřáhnout náklad o hmotnosti až 5 tun. Motorově zůstalo vše v pořádku a tak můžeme vybírat z benzínové V8 o objemu 5.6 L s výkonem 390 koní nebo dieselové V8 Cummins o objemu 5.0 L s výkonem 310 koní. Benzínové verzi sekunduje sedmistupňová automatická převodovka. Naproti tomu šestistupňový automat Aisin v dieselové verzi má jiné rozložení „krouťáku“ a přináší tedy možnost vézt o malinko větší náklad.

Nový Titan Pro-4X lze koupit v klasické čtyřdvéřové verzi Crew Cab nebo ve verzi King Cab, kde se zadní křídlo otevírá proti směru jízdy. Nissan se rozhodl na americkém trhu nasadit tvrdou marketingovou strategii v podobě té nejlepší záruky, kterou můžeme na pickup dostat. Platí buď na 100.000 ujetých mil, nebo 5 let. Ceny Pro-4X začínají lehce nad hranicí jednoho milionu Kč a to už stojí za zvážení, ne?

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page