top of page
Vyhledat

Dovezli jsme kus USA do ČR, jak to bylo s Cadillacem a jak ho vyhrát.


Eldorado které můžete vyhrát!
Cadillac Eldorado 1976

O tom, že můžete vyhrát Cadillac Eldorado na našem srazu už víte, ale dnes se na něj koukneme podrobněji a podíváme se na to jak to celé bylo. Když jsme domlouvali spolupráci s firmou Euroshipex ani v duchu nás nenapadlo, že za pár měsíců budeme mít takovýto americký křižník. Jenže to jsme ještě netušili, jak jsou kluci zapáleni pro stejnou věc jako my. Na schůzce jsme se zmínili, opravdu jen zmínili asi tak nějak typu "Bylo by super dát možnost někomu vyhrát americké auto, ale to snad za pár let." a tím to celé začalo. To přece není problém, uděláme to ještě letos! Za pár dnů nám začli přistávat v emailu různá auta a my pomalu dávali dohromady, co by to asi mělo být, přece když už auto, tak pořádné. Když nám začátkem března přistál v poště email s tímto obrázkem a textem "A co tohle?", tak jsme měli jasno. Proběhla zkušební jízda, my si dali pár dnů na odstup a v půlce března se potvrzovalo. Potom už to byly fofry, 28.3. 2019 přišel e-mail z USA s větou "Auto je v kontejneru". Za nás to byl strašný fofr, ale pořád cesta lodí je dlouhá ještě chvíli si počkáme. No uteklo to jako voda a kolem 24.4. 2019 přišla zpráva o tom, že kontejner připlul, proběhlo proclení převoz do skladu v Praze atd.. Ve čtvrtek 9.5. 2019 přišla ta očekávaná zpráva "Cadillac je připraven k vyzvednutí.". Na nic jsme nečekali a vyrazili do Prahy.

Dodge RAM cesta s Cadillacem z Prahy.
Dodge RAM cesta s Cadillacem z Prahy.

Tak Cadillac je u nás, teď je na řadě "zkrášlení" tohoto parníku. Renovovat jsme se rozhodli, že nebudeme a to hned z několika důvodů, jedním z nich je, že to není nutně potřeba, lak a látková část střechy má samozřejmě za 44 let své existence nějaké mouchy, ale ne razantní, ale hlavním důvodem je, že tohle auto budete moci získat prakticky za 200 Kč. My budeme samozřejmě šťastní, když si výherce auto ponechá, dá mu lásku, kterou si zaslouží. Jak víc si vybudujete vztah k autu, než tak, že do něj vložíte kus sebe? Má to logiku? Za nás ano!

Cadillac Eldorado vyhraj ho právě ty!
Cadillac Eldorado vyhraj ho právě ty!

Dost bylo řečí, jdeme se kouknout přímo na náš Cadillac Eldorado. Jedná se o model 1976 vyroben koncem roku 1975. Jak je u těchle amerických křižníků zvykem, tak jeho výbava je bohatá. V interiéru nalezneme například elektricky ovládaná okna a to i střešní. Nechybí automatická klimatizace, elektricky ovládané sedadla, posilovač řízení, brzd apod. Pod kapotou mu dříme osmiválec s obsahem 8,2l s na svoji dobu monstrózními 210 koňmi. Tuhle sílu na kola přenáší tří stupňová automatická převodovka. Svezení je v tomto korábu nádherné, houpavá luxusní jízda, jinak to říct nejde.

Chcete být majitelem tohoto vozu? Stačí Vám k tomu dva kroky, jedním z nich je účast na našem srazu a druhým zakoupení si lístku do slosovací soutěže, která proběhně 20.7.2019 tedy vítěze budeme znát ještě než začne sobotní večerní párty!

549 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page